Top

Hyundai: het verhaal

Vijftig jaar geleden was Hyundai een onbeduidende autofabrikant uit Korea; een land dat toentertijd als onderontwikkeld werd gezien en bezig was op te krabbelen uit de puinhopen van diverse oorlogen en conflicten. Nu, vijf decennia later, bruisen Korea én Hyundai van de energie!

Korea behoort inmiddels tot een van de rijkste en meest ontwikkelde landen ter wereld en loopt op veel gebieden voorop. Het ritme van progressie is in elke laag van de maatschappij voelbaar: de Koreanen zijn modern, vernieuwend en hebben vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. Ook Hyundai geeft als autofabrikant steeds nadrukkelijker de toon aan, met aansprekende innovatieve modellen die voorzien zijn van de laatste technologieën en de modernste karakteristieken.

Hoe konden het arme Korea en de bescheiden autofabrikant Hyundai in 50 jaar tijd zo snel groeien? Hoe heeft men de enorme obstakels gedurende de reis naar succes overwonnen? Wat is het geheim? Het antwoord lees je in onderstaand verhaal over de geschiedenis van het bedrijf en de gedrevenheid van founding father Chung Ju-yung, die zijn eigengereide ideeën en onkreukbare karaktereigenschappen op zijn bedrijf en de medewerkers heeft overgebracht. Het woord dat je steeds tussen de regels door leest is: ambitie. De brandende ambitie om nooit op te geven en jezelf continu te verbeteren voor een betere wereld. Niet voor niets betekent Hyundai in het Koreaans 'modern' of 'vooruitgang'.

Het verhaal van Hyundai, verteld in vijf hoofdstukken:

Hoofdstuk 1: Het begin van succes
Hoofdstuk 2: Hyundai Heavy Industries
Hoofdstuk 3: Hyundai Motor Company
Hoofdstuk 4: Bijdragen aan de maatschappij
Hoofdstuk 5: De toekomst volgens Hyundai

Elektrisch rijden begint bij Hyundai.

Ontdek de wereld van elektrisch rijden. Hyundai is het enige automerk ter wereld dat de keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je dus zoekt, Hyundai heeft ’m!

Kies jouw elektrische Hyundai